Walk & Talk terapija

”Walk & Talk terapija” je terapevtski model, pri katerem sta klient in terapevt med terapijo zunaj na sprehodu, namesto da bi sedela v pisarni.

Veliko klientov pravi, da ta način terapije ustvarja bolj sproščeno okolje kot pisarna. Nekateri pravijo, da je odličen način za začetek aktivnega življenjskega sloga. Hoja, medtem ko delite svoje stiske in življenjske situacije je lahko tudi meditativna. Ta način terapije spodbuja zdrave aktivnosti za odrasle in najstnike.

 
Raziskave kažejo, da fizična aktivnost pomembno vpliva na anksioznost in stres, hkrati pa izboljšuje splošno razpoloženje. Vedno bolj je znano, da hoja ni dobra le za vaše fizično, temveč tudi za vaše duševno zdravje. Obstaja več razlogov, zakaj je terapija Walk & Talk odličen pristop:
  • 1. klient postane aktiven – tako dobesedno kot figurativno;

  • 2. izvaja se na prostem, v naravi;

  • 3. je odločna izbira za kliente, ki imajo različne težave. Torej za kliente, ki preživljajo pomembne življenjske prehode, imajo panične napade, so doživeli izgubo ali žalujejo, kot tudi za druge;

  • 4. Klient sam določa temo srečanja, saj se terapevtski proces prilagaja vašim potrebam, zlasti če imate raje sproščujoče srečanje ali aktivnejše srečanje;

  • 5. Raziskave so pokazale, da lahko fizična aktivnost izboljša duševno in telesno zdravje klientov. Dokazano je tudi, da telesna aktivnost zmanjša stopnjo depresije in anksioznosti ter pomaga preprečevati depresivne simptome.

Ko se morajo klienti soočiti s težkimi vsebinami v tradicionalni interakciji iz oči v oči, nekateri lahko postanejo nemirni. Vzporedna hoja z vizualnimi distrakcijami lahko omogoči lažje vključevanje.

Vsakemu klientu, ne glede na fizično kondicijo, pri predelavi svojih čutenj, koristi sveži zrak in fizična aktivnost. Pristop je uporaben predvsem pri terapiji z najstniki, ki se terapevtu težje odprejo.
Ko kliente pripeljemo v park, ti postanejo bolj sproščeni in so zato terapevtska srečanja bistveno bolj produktivna.

Ataraxia

Življenje ni vedno lahko. Včasih potrebujemo malo pomoči, da se prebijemo skozi nekatere izzive, ki jih prenaša življenje.

 

Aktualne objave
Kontakt

Ataraxia, Matjaž Petrič s.p.
Kotnikova ulica 32, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 850 050
E-mail: info@ataraxia.si

Poveži se