Terapevtski model

Inovativni model relacijske družinske terapije, ki jo je razvil dr. Christian Gostečnik, vključuje znanstvena dognanja o delovanju človeške psihe in njeni organski podlagi. Kot temeljno gibalo spremembe in rasti postavlja odnos in sočutje. Terapevtski model predpostavlja, da je človek bitje odnosov in njegovo telo vedno govori samo resnico. Relacijska družinska terapija na človeka gleda celostno in ga obravnava v okviru večgeneracijskih družinskih odnosov, ki s svojo dinamiko na različne načine vplivajo na oblikovanje posameznikove osebnosti. V središče obravnave tako postavlja odnos z bližnjimi, katerega vzdušje se vtisne v posameznikovo psihično strukturo, zato ga je prisiljen ponavljati, dokler se zaradi destruktivnih posledic ne odloči za spremembo. Terapevt klientu lahko pomaga, tako da začne ustvarjati odnos spoštovanja in sočutja, omogoča predelavo negativnih izkušenj, ovrednotenje, usmerjanje, nudenje opore in sprejemanje odgovornosti za svoje življenje. Na ta način skozi zaporedje srečanj skupaj vzpostavita nov vzorec navezanosti in temelj za niz želenih sprememb.

 

Terapevtski proces obsega dvanajst srečanj oziroma tri mesece ter se po potrebi lahko ponovi. V skladu z etičnim kodeksom zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije in etičnim kodeksom za področje socialnega varstva delam po principih terapevtskega dela.

Ataraxia

Življenje ni vedno lahko. Včasih potrebujemo malo pomoči, da se prebijemo skozi nekatere izzive, ki jih prenaša življenje.

 

Aktualne objave
Kontakt

Ataraxia, Matjaž Petrič s.p.
Kotnikova ulica 32, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 850 050
E-mail: info@ataraxia.si

Poveži se