Skupinska terapija

Skupinska terapija se od drugih tipov terapij razlikuje v tem, da je obogatena z možnostjo, da ob vodenju terapevta, svoje doživljanje delimo z ljudmi, ki imajo podobno izkušnjo. Na ta način lahko težave in z njimi povezane vsebine, hitreje ozaveščamo in predelujemo.

Eden ključnih terapevtskih dejavnikov je poleg varnosti in občutka pripadnosti, tudi sprevidenje, da se podobni življenjski zapleti dogajajo tudi drugim ljudem, a je v teh stiskah bistveno ne ostajati sam, temveč prihajati skupaj, o težavah odkrito spregovoriti, ob sočutju graditi zaupanje in se učiti drug od drugega. Čustveno dostopen in odziven terapevt poskrbi, da se udeleženci skupinske terapije počutijo sprejeti, varni in zaščiteni.

*Skupinska terapija poteka na 14 dni po dve uri.

Terapevtska skupina za odrasle otroke alkoholikov

Učinek, ki ga posamezniku pusti življenje v družini, kjer je vladal alkoholizem ali druga zasvojenost, pogosto ostaja močno prisoten tudi v njegovem odraslem življenju. Ta učinek se lahko kaže v različnih oblikah, vsem pa je skupno to, da osebo ovira v njenem odraslem vsakdanjem življenju, odnosih in doživljanju.

V družinah z dinamiko zasvojenosti velja pravilo: Ne govori, ne zaupaj, ne čuti. Terapevtska skupina vidi pot ozdravitve temu pravilu v ravno nasprotnem ravnanju. Nudi varen prostor v katerem je mogoče ob sočutni in razumevajoči prisotnosti terapevta ter oseb s podobno zgodbo odkrito govoriti o svojem doživljanju. Cilj terapevtske skupine je povrnitev zaupanja vase, druge in svet, predelati in prečutiti vse tisto, česar do zdaj ni bilo mogoče ali dovoljeno.

Skupina je zasnovana posebej za tiste, ki ste preživeli travmo odraščanja v družini z dinamiko zasvojenosti. Skupina je zaprtega tipa, kar pomeni, da so v času delovanja skupine, vanjo vključeni isti udeleženci. Srečanja bodo potekala vsakih 14 dni (12 srečanj) in sicer ob petkih od 19.00 do 20.30 ure v prostorih Centra za zakonsko in družinsko terapijo Upanje, na Slovenski cesti 55, v Ljubljani.

Skupina bo pričela z delovanjem, ko bo zbranih pet prijav. Predhodno je potreben individualen razgovor s terapevtom, ki vodi skupino.

Skupino bo vodil Matjaž Petrič, zakonski in družinski terapevt. Vsi zainteresirani pišite na elektronski naslov info@ataraxia.si.

Prijava

Ataraxia

Življenje ni vedno lahko. Včasih potrebujemo malo pomoči, da se prebijemo skozi nekatere izzive, ki jih prenaša življenje.

 

Aktualne objave
Kontakt

Ataraxia, Matjaž Petrič s.p.
Kotnikova ulica 32, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 850 050
E-mail: info@ataraxia.si

Poveži se